Asserstadsloop 16-6-2012

Na weer 2 weken was dit dan een test over de weg, de omloop van Grolloo was nog gedeeltelijk door het bos.
Nu was er een parkoers door het centrum van Assen, 2 rondjes wel.
Na afgelopen week op 1 training de intervals te hebben laten vallen, ik had wat last van mijn kuiten maar de fysio heeft dat de vrijdag ervoor lekker uit gekregen.
Niks om druk te maken werd mij verteld, dit zijn normale pijntjes die je hoort te hebben als je eenmaal harder wilt lopen.
Dus  op naar Assen, samen met Marian mijn trouwe supporter.
Terwijl ik bij de inschrijving even wat bij kletste met Andrina, zat Mar al lekker op het terras met een glas wijn, geef haar geen ongelijk.p1070650Opeens was daar als verrassing Ad van Erp, loopmaatje van Aquilo, die ook naar Assen was afgereist. Mijn haas zijn? nee ik moest maar gewoon aansluiten was zijn advies.
Na weer tips van mijn Coach gehad te hebben, was het dit keer niet even snel inlopen, 10 minuten en dan wachten voor de start, nee een gedegen warming-up.
Dus met de start om 19:00 uur begon ik om 18:25 uur aan mijn warming-up. Na lekker een kwartiertje ingelopen te hebben wat versnellingen, wedstrijd schoenen aan, en toch nog maar even naar de wc. nog een minuut of 10 voor de wedstrijd even verkennen langs de vaart waar toch wel een tegenwind stond, voordeel was dat op de terugweg we de wind in de rug hadden.
Om 19:00 uur bleek dat de start was uitgesteld met 15 minuten i.v.m. een stroomstoring dus toch nog maar even wat blijven dribbelen lang de vaart. p1070660  Concentratie!!
En dan de start, rustig in een groepje blijven om zo de minste last te hebben van de tegenwind, dat lukte aardig. Over de brug rechtsaf een woonwijk in linksaf een straatje met opeens voor mijn neus een paaltje op de stoep van nog geen 5 cm doorsnede. Ik kon net opzij springen, pfffff langs een flat waar een grasveld genomen werd en zo toch aardig wat meters van het parkoers en zo bleek later de officiele 10 km afgesneden werd.
afsnijbochtEn zo weer richting brug en met de wind in de rug langs het water over mooi asfalt, dat ging lekker rap. Gauw een bekertje sportdrank meepakken, best vroeg al met 3 km op de teller.

Door de smalle straten van het centrum, altijd toch weer lastig en ook oppassen met overstekende mensen was dan daar de doorkomst van het eerste rondtje, 19:17 min
p1070661  p1070662  p1070663
En rechtsaf vol tegenwind, gelukkig had ik een loper op hetzelfde tempo en kon van hem gebruik maken om zo van de meeste wind geen hinder te hebben.
Kramp maakte zich van mij meester, hieraan toegeven kon ik niet, een sanitaire stop daar was ook geen tijd voor en ik wist dat ik de finish zou halen met mijn “boksem” vol
Ik keek op mijn klokje, en wist het, het werd sub40, voor mijn gevoel miste ik dus een stukje en wist dat als ik die meters niet zou missen het er op of eronder was. Dus was het nog even aanzetten en liep zo ook die laatste kmers in een sub 4:00 min/km.
He daar hadden we net een paar honderd meter voor de finish, Andrina die de 5km liep, toch nog ingehaald!.
Met een juich ging ik over de finish, eindelijk eens onder die gewenste 40 min! : 39:10 , 20e plaats overall, 10e mannen 35+
p1070665  p1070666 p1070668

Related Images:

2 reacties

  1. Leuke blog, kon de route nu mooi met je meelopen! Echt een topprestatie, of had ik dat al gezegd ;-). Leuk dat ik er getuige van was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *