Omloop van Grolloo 2-06-2012

Op naar Grolloo, na 4 weken van training op souplesse+ met als Coach Bertold Berger, was dit een test om te kijken hoe de 10 km ging na de 41:21 in Veendam op 13 mei.
Vol goede moed met Marian en Rebbecca in eigenlijk wel ideale weersomstandigheden.
Het was tussen de 13 en 16 graden, licht windje en af en toe zon.
Het advies was vandaag gewoon weg gaan op 4:00 min/km.
Afgelopen week had Valkema Running Arena mij nog blij gemaakt met een paar nieuwe Saucony Mirage 2 wedstrijdschoenen die mij moesten helpen bij het gewenste resultaat.
Aangekomen in Grolloo en mijzelf ingeschreven te hebben was het toch nog weer ff wachten op de klok, na een handdruk met Garmt Borgman en natuurlijk AvAquilo Wubbe Rendering.
Marian miste een terrasje op het voetbalveld maar na bij de camping wat fris gekocht te hebben maakte ook zij zich op vlak na de start voor een mooie foto.
En daar gingen we dan, op naar de 40 minuten, niet te hard van start he dacht ik.
   
Na 2oo meter het voetbalveld af een stukje asfalt en over een onverhard pad weer de weg op.
  
Het 1e km punt kon ik tevreden op mijn klokje kijken, 3:57 min, niet te hard dit tempo aanhouden dacht ik.
  

Na 3 km was er al een verversingspost met sponzen, dat was wel lekker, onlangs juist gelezen gewoon de spons uitknijpen boven je hoofd, koelen van je hoofd is het belangrijkste, dus dat deden we maar.
Na 3,7 km ging het linksaf het bos in, even voorzichtig want een bospad was het wel, met hier en daar toch ongelijke stukken, gelukkig ging het pad rechtuit, tot zo’n 5 km, toen was het na het ontwijken van een grote plas midden op het pad schuin links een zandpad op, nee he, dacht ik bij mij zelf, harde plekken zoeken, maar toch zag ik aan de afdrukken voor mij dat het toch niet een echt hard pad was.
Na 6 km een haakse bocht naar rechts, niet de bocht uitvliegen en een loper die steeds achter mij liep schoot ik aan, “Wat denk jij ? redden we het ?” , hij antwoordde met een “net of net niet ” , ik dacht het wordt het laatste maar dat wil ik niet zomaar opgegeven.
Ik probeerde te versnellen en liet de loper achter mij en begon met het oprollen van de rode draad naar de loper voor mij, een rood hemd had hij ook nog aan.
Doorzetten, versnellen, klokje kijken, ademhaling controleren want daar gaat je hartslag van naar beneden, bij 8 km versnellen, nee ff wachten 8,5 km, ja nu versnellen, we kwamen het bos uit, het ging flauw linksaf en nee he, tegenwind, daar bleef ik met mijn versnelling, toch volhouden, pfff wat een wind, mijn voeten goed neerzetten, ademhaling, laatste km, het voetbalveld op, shit dacht ik, moet ik ook toch nog een rondje over het veld, het was niet anders, ik pakte mijn Pr dacht ik onder de 41 MOET !.
     
YESSSS, ik keek op mijn horloge en zag de 40 , ja een 40:24 minuten 🙂
   
De loper waar ik even mee gesproken had en die zich aan mij opgetrokken had schoot mij nog even aan, super leuk altijd om zo even elkaar te bedanken.

Tevreden dat waren we echt wel, bijna 1 minuut sneller dan in Veendam, op naar Assen over 2 weken!.

 

Related Images:

3 reacties

  1. Herkenbaar verhaal. Die finish is soms zoooo ver weg en des te mooier als je dan toch vol kan houden. Goed hoor Jan en die eeuwige camerasmile is mooi om te zien.

  2. Leuk verslag, die loper met het rode hemd was ik waarschijnlijk, sta ook op de 6e foto. Ging ook weg op een tijd rond de 40min, maar na de marathon van Enschede op 22 april mis ik nog de basissnelheid (te weinig op snelheid getraind). Succes voor het behalen van je volgende doel: onder de psychische grens van 40min…

  3. He Marco, leuk dat je mij zo gevonden hebt, klopt helemaal , je ging mij in het begin voorbij en na het oprollen van het bekende touwtje ben ik dus net voor je gefinished.
    Over 2 weken AssenStadsloop en daarna wellicht in Appingedam < 40min 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *