Stadsloop Appingedam 30-06-2012

Na 6 weken van training met als personalcoach Berthold Berger was dit dan het einddoel.
Trainen op souplesse, veel intervals op souplesse moesten mijn snelheid omhoog gebracht hebben om de 10 km onder de 40 minuten te kunnen lopen.
Uitgangspunt was de Valkemaloop, daar had ik 7 weken geleden de 10km in 41:20 gelopen.
2 weken geleden had ik eigenlijk in Assen ook al onder de 40 minuten gelopen, maar daar mijn Garmin gpshorloge hier 200 meter op die 10km te kort kwam was dit toch wel het echte einddoel, en tevens bevestiging dat ik het kon.
Het was een week van veel en lang werken, donderdag had ik het examenfeest gehad in de Sporthal, dus van donderdagmorgen tot vrijdagavond bijna continu gewerkt met hiertussen 4 uur slaap.
S’morgens uitgeslapen tot 11:00 uur en de rest van de middag in de tuin in de hangmat gelegen, toch nog een klein beetje goede voorbereiding.
Marian ging mee naar Appingedam en ook Rebecca was van de partij, die had sinds 4 weken ook het loopvirus te pakken en was begonnen met lopen op de bekende Belgische Evy.
Ik had toch aardig de spanning goed te pakken en kon ook dit keer goed naar de wc vooraf.
In de kerk in Appingedam lag mijn startnummer klaar, een mooi nummer 132. Het was nog even bijkletsen met Av Aquilo loopmaatjes Rick en Erik die ook in de warmte de 10km wilden lopen.
Twitterloopmaatje Bas werd nog even de hand geschud en toen maar mijn tas afgeven bij Marian, die op het terras genoot van een bord heerlijke Sate!.
Hier trof ik ook nog een BBLoper Stef Riemens waar even kort mee werd kennis gemaakt, altijd leuk!.
Warmlopen, warmlopen?, nu het was wel inlopen maar warm dat was ik al, het was 26 graden, dus meer dan 3,5 km heb ik niet ingelopen, toch nog even wat versnellingen, wat drinken en Marian instrueren hoe mijn bidon water aan tegeven bij de doorkomst van de 5km, want die bidon had ik echt wel nodig.

Daar was de start, de 1e km ging lekker in 3:47, Aquilo loopmaat Ad nr 168, snelde mij voor het 1e km punt voorbij
  aanhaken was voor mij geen optie, ik rende mijn eigen race.
Zo ook voor Garmt, die ik in het voorbij gaan even gedag heb gezegd.
Maar nu mijn eigen race, goed letten op de ideaalste looproute, proberen zoveel mogelijk schaduw te nemen van de bomen en bij elke mogelijkheid een spons pakken en deze op mijn hoofd uitknijpen, je hoofd koelen was het belangrijkst had ik gelezen.
De 5 km, ik hoorde mijn collega Lucas Kamps roepen en zag hem in een flits, Marian haar arm zag ik al vanuit de verte uitgestrekt om mij de bidon aan te reiken, onder de 20 min. passeerde ik het 5km punt.

  

En zo door naar de laatste ronde, volhouden dat was het motto, de bidon kon voor even mijn hoofd natmaken en geloof het of niet, maar na 2 km waren mijn haren weer droog!.
Nog even opletten bij het 7,5 km punt, ik hoorde hier mijn naam roepen, altijd leuk om zo aangemoedigd te worden.
En zo na het 8 km punt licht aanzetten en de laatste km was het alles of niets.
    
10km in 26 graden gelopen in 40:03
6 weken trainen op souplesse is beloond!.

    

Related Images:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *