Blaauwbekmarathon 21.1km

Prachtig weer dus, niet blaauwbekken maar genieten van prachtig weer, dus kwam het hemdje en korte broek weer te voorschijn.

De eindtijd werd geschat tussen de 1:25 / 1:27 . dus ging ik van start op tempo rond de 4:00 / 4:05. 
Dennis besloot in plaats van voor mij uit te gaan, gewoon aan te haken en samen met nog een 3e loper vormden we een klein groepje. Door Oostwold over de nieuwe weg richting Blauwe Stad. De zon scheen ons vol in het gezicht. Dennis besloot het stukje tegenwind voor zijn rekening te nemen en dankbaar maakte ik van zijn lange rug gebruik. Het ging over de Ekamperweg richting fietspad. Als we maar geen last hadden van de wandelaars, schoot het door mijn hoofd. Niets van dat alles, de wandelaars liepen netjes aan de kant en gaven ons zo alle ruimte. Over de Groeveweg, weer het fietspad op richting hoofdstraat Blauwestad waarna de wind zachtjes in de rug blies. Dennis, nu gaan als het lekker gaat, gaf ik hem als advies. En daar ging Dennis, hij liet mij hem nakijken, ik kon het tempo niet vasthouden. De hartslag bleef netjes onder het omslagpunt echter ik miste de kracht, het duurvermogen om het tempo vast te houden. Na een korte pitstop in de kant, weg met die krampen, probeerde ik weer tempo te pakken.
Nee hoor, ik liep voor mijn gevoel op tempo 4:00 echter mijn klokje gaf wat anders aan. Het ging tandenbijtend richting de 4:20. Langs Finsterwolde, door de bossen, een stukje fietspad Oostwold en de eindsprint werd toch nog ingezet. Ik richtte mijn blik op mijn horloge, 1:27:00 ??? , zat het er nog in ?  net niet ging het door mijn hoofd en met een eindsprint ging het de sporthal weer in.

En dan weet ik weer waarom Berthold Berger steeds zei, gewoon in je schema geregeld een 20 + duurloop, zo hou je je duurvermogen. En ja, dat duurvermogen miste ik nu dus nog. De langste duurloop was afgelopen maand 17,55 km. En ja, dan mis je dus een langere afstand in de benen, kracht om het die 21,1 km vol te houden.

 

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *