Ambtenarencross 22-01-2017

Een nieuw jaar. Nieuwe doelen.
Na een z.g.n. herfstdip wat zelf een winterdip werd toch de laatste weken van december weer de trainingen op kunnen pakken.

Soms is het goed zegt men dan, maar eind november waren er zelf momenten dat de zin in lopen er totaal niet was, 2 weken van rust was wel veel en als je dan de trainingen wilt oppakken dan merk je dat de vorm aardig ingezakt is.
Het was een combinatie van drukte met werk, tijd voor je gezin en even pas op de plaats.
Voor mij was het lang geleden dat ik zo een bewuste rustperiode heb gehad.
Na die rust besef je wel op een moment dat je weer iets moet gaan doen, de kilo’s kwamen ook bij mij er “ongemerkt` weer aan.

Dus toch jezelf dan met enige dwang weer er toe zetten en voordat je het dan weet is daar weer de eerste wedstrijd.
Ja, je hebt je ervoor opgegeven en als dan de dag ervoor trainingsmaatje Egbert je appt dat hij wel samen heen wil, dan is er geen weg terug, dan is het weer de kou trotseren.
Op naar Hollandsche Veld om in Gemeente Oldambt hemdje aan de start te verschijnen van een mooie 10km cross.
   

Het was een pittige wedstrijd, bevroren strand, mul zand, hoog gras, hoge heuvel, sneeuw,  ijsbaan naar beneden, springend over een balk, smal glibberig bruggetje en dat alles 4 x !!
Vooral de heuvel was zwaar, eerst een hoge heuvel met sneeuw en hoog gras, een stuk naar beneden met gras en ijs en dat alles ook nog eens ongelijk, weer een heuvel en toen in volle vaart naar beneden niet vergeten hier omhoog te springen voor de balk, dan weer over het strand, door een stukje bos en mul strand met het bruggetje weer richting de heuvel.
   
Het mocht de pret niet drukken, ik lag in 4e positie en voelde na 2 ronden gehijg in mijn nek. de 4e ronde voor de heuvel werd ik ingehaald, de man was sterker omhoog, dus moest ik het proberen om aan te haken bij het naar beneden gaan. Het lukte en op de 2e heuvel in volle vaart hem voorbij, met een tempo van rond de 3:00 m/km over de balk en het strand,  toch weer even achter hem, richting het bosje, nu er voorbij ging het door mij heen, dan kon hij mij niet meer voorbij, het bruggetje over voor hem uit.
  

Finish !!!. een sprong naast mij en toch wist hij te eindigen in een nagenoeg zelfde eindtijd.  Reslutaat tevreden, 4e overall, 3e in mijn categorie wat goed was voor een fraaie beker.

 

 

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *