Müggenmarktlauf 20.3 km Jemgum 8-8-2014

 

En soms kom je zomaar op het idee om een wedstrijd te gaan lopen. Volgens marathonschema zou ik zaterdag een wisselduurloop doen van 4:20 /4:50. Vorige week zaterdag had ik de training afgebroken, mijn halve marathon op tempo 4:09 min/km wilde voor geen meter, na 7 km zat mijn hartslag op de 180 bpm. Stoppen dan maar en na mijn maximaaltest afgelopen donderdagmorgen voelde het opeens weer goed.
Loopmaatje Henk ging gezellig mee, Jemgum was het doel, lekker dichtbij over de grens. 011

Gezellig ? ,SUPER gezellig was het daar in Jemgum. Daar kunnen wij nog wat van leren, heerlijke kuchen, door de moeders zelf gebakken en na afloop van de webstrijd is het dan worst, bier en natuurlijk koffie met kuchen!!.

023 016
003 007 008 009

Doel vandaag kijken of de training van vorige week beter kon, Ga je voor de beker Jan, werd er gevraagd door andere Aquiloers ?, nee we zien wel was mijn antwoord ……
Ja zelfs Gerard Bosveld liep ermee, het was een sfeer van jewelste, met sirenes op de lantarenpalen gingen wij van start.

022 LT1_2142
LT1_2124 Foto650-NB3YVRKQ DSC_0088 LT2_2382

Start …….  je weet niet wat voor tegenstand je hebt, 1 knul was weg, keek nog wat achterom of iemand hem volgde, nu dat was dus niet zo. Ik haakte aan bij een groepje van een man of 5, het tempo ging best lekker zag ik op mijn klokje, 4:05 min/km. Wedstrijd ? ging het door mij heen ? beker ? nee ik liep in 6e positie en liet mij niet gek maken, gewoon maar aanhaken en lekker lopen dacht ik.
Na 4 km liep ik echter in 4e positie en voordat ik het wist was het 10 km punt gepasseerd en liep ik in 2e positie met alleen nog vlak achter mij een andere loper. Oeps ging het door mij heen, mijn 1e beker ?

Foto650-TBJGW8KO Foto650-EEDGICOC Foto650-NND4N3PA Foto650-EU7RVVVL

Na de 3e ronde waarbij ik nog steeds voorop liep leek het mij tijd om te overleggen met mijn achtervolger, in mijn beste duits probeerde ik het : Du voorop ? ik achter di ?. Hij wilde mij niet verstaan denk, dan maar  net voor een bocht het gas erop dacht ik. Versnellen en kijken of ik hem kwijt kon raken. Na 1,5 km bleek hij toch weer aangehaakt en was het dan maar proberen hem te dwingen het over te nemen. Het tempo zakte terug naar 4:40 min/km maar de beste man bleef achter mij lopen. Doorlopen tot 19 km dacht ik en dan de laatste km het maar weer proberen. Het was een lang stuk dijk, het einde naderde en vlak voor het bruggetje zette ik het op een sprinten, het ging naar beneden, linksom en jahoor, het laatste stuk op het grasveld van 150 meter gebeurde het waar ik 4 km lang bang voor was geweest. Hij sprintte mij voorbij alsof ik stilstond. Pats …. van 9 km lang nummer 2 ben je dan binnen 1 seconde 3, het deed even goed zeer wat ik hem ook liet merken!.  Maar ach, ik had na 3 maal op het podium gestaan te hebben vorig jaar, nu dan mijn 1e beker!, en dat was toch mooi!.

Genieten dan maar, die pakken ze mij niet meer af!. En na de lange strijd met Peter om de 2e plaats, uiteindelijk 3e overall, 1e M45 20140808_211912

053 044 045 046

uitslag

Related Images:

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *