Olde Wierdenloop 21,1km Opende 5-7-2014

Komende 5 Oktober is het weer zover als alles goed gaat. Mijn jaarlijkse marathon, dit keer in Bremen.
De start van het schema is komende week , en als mijlpaal stond er dus een halve marathon op het programma, eentje op het beoogde tempo, 4:15 min/km. Het marathon tempo waarin ik Bremen wil lopen.
Na vorig jaar in Enschede 3:00:38 min gelopen te hebben, word het doel dus onder die 3 uur.

Nu dus Opende, 1 mooie ronde die na 16 km zou worden versneld, of het ging lukken was een 2e.
Het was warm, gemiddeld 23,6 graden bleek later, met een wind snelheid van 6,5 km/h.
Het mocht de pret niet drukken, samen met loopmaatje Henk van der Meer stonde we daar om 10:00 uur aan de start, Henk zou iets langzamer starten.
We op het beoogde tempo, 4:10 min/km , het ging lekker, hartslag zag ik wel oplopen, na 8 km zat ik al gemiddeld op mijn omslagpunt, 173 BPM.
Ik raakte in gesprek met wat later bleek, Roel. Roel liep niet zo vaak een halve marathon, was nog maar 27 jaar. Hij liep lekker achter mij, echter na ongeveer 15 km ging het tempo te snel, 4:25 zag ik op mijn horloge.
16 km, nu was het tijd om te versnellen, ik probeerde maar door de bomen gaf mijn garmin horloge steeds wisselende snelheden aan, hij had er moeite mee, ik echter ook, het was warm, de sponzen van de verversingsposten waren een verademing. Ik graaide van een tafel nog een bekertje en hoorde achter mij er een stuk of 10 omvallen, sorryyyyyyy.

De laatste kmérs, dan nog maar alles op alles, want het moet wel een echte eindsprint worden, een loper voor mij hoorde mij hijgend aankomen, draaide zich onder het lopen om, bleef mij even voor en riep mij in het fries toe. Het was iets van : “dat ziet er goed uit”.  “Graag in het Nederlands” riep ik hem hijgend toe. de laatste bocht en met een blik op de klok was ik tevreden, 1:29:14 min. Doel gehaald.

finish

uitslagen sporttrack

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *