Bosloop Polderputten 3-11-13

In het schema zit dus ook deze Bosloop.
Bij ijsvereniging Polderputten, start op de autocrossbaan (asfalt) en hierna ging het voor 2 rondes door het bos in Ter Apel.
Ik toog af met Renate, AvAquilo loopmaatje Wubbe was in Ter Apel ook van de partij. Altijd toch grote bewondering hoe hij, toch al 60 geweest, met zijn ene arm die hij minder kan bewegen, zijn 10 kmérs onder de 45 min loopt!. Na een gezellige inloop ronde van 4 km! door het bos, kreeg Renate het toch wel benauwd, als we maar op tijd bij de start zijn. Nu dat waren we, nog een paar minuten te gaan, klaar voor de START ?. He Erwin Rinsma, ga een beetje voor mij staan kan ik je als haas gebruiken!, nee was het antwoord van Erwin, rustig aan.
  
Jaja, dacht ik na een halve ronde over de baan, toen Erwin zich in mijn kielzog positioneerde. Dat wordt dus een strijd dacht ik, als ik hem maar bij kan houden, ik moest terug denken aan de Afsluitdijkrun, waar Erwin 25 km bij mij had gelopen en ik het die laatste 5 km moest afleggen tegen hem. Dus volhouden ging het door mijn hoofd. Na een paar km zag ik dat naast Erwin ook nog een andere loper zich aan had gesloten en zo ging de 1e ronde door het bos over smalle paden, opletten voor de langzamere lopers van de 5 km wedstrijd.
“Jullie zijn de nummers 3 , 4 en 5 in de wedstrijd” riep een vrijwilliger ons toe. Shit dacht ik, dat ga ik natuurlijk verliezen tegen Erwin met zijn lange benen, en Erwin zocht op het lange eind met zijwind slim de luwte van mij op. 2e ronde het bos in, nu versnellen dacht ik het heuveltje op, ik had gemerkt dat dit bij mij ietsje sneller ging dus hier gebruik van maken, versnelling volhouden , ik voelde het gaatje tussen Erwin en mij, shit hij wist het na een paar 100 meter toch weer dicht te lopen.
“En nu volhouden” riep Erwin mij toe, “we zijn hem kwijt” en ik zag een gat tussen de andere man. “Nu moet ik jou nog kwijt Erwin, Ik wil toch een keer een beker”. “Dan is nu je kans” liet Erwin mij weten. “Ja maar jij hebt van die lange benen” en ik moest lachen in mijzelf, loop je 15 km/u en je hebt gewoon een conversatie. Dan nu maar weer proberen te versnellen en doortrekken en opeens zag ik dat Erwin mij niet meer kon bijhouden, nu volhouden ging het door mij heen. Ik keek weer achter mij, keek op mijn klokje, nog maar een keer achterom kijken, ik ga het redden…. ……    Door trekken de baan ..  shit nog een ronde over de baan,  en daar was de finish met de armen omhoog!!.
3e prijs overall!! in 39:20 min.
   

Bij de prijsuitreiking leek het er even op dat ik een beker had gewonnen, Jan Verwoert 1e prijs recreanten werd er omgeroepen. Na wat overleg met de organisatie bleek dat ze een foutje hadden gemaakt. De beker moest ik terug geven maar ik kreeg in ruil de geldprijs die ik gewonnen had.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *