Sintloop Scheemda 10km 16-11-13

Na 2 jaar op zondag de bekende Zevenheuvelenloop gelopen te hebben, had ik dit jaar besloten om op zaterdag mee te doen aan de Sintloop in Scheemda.
Vorig jaar hadden verschillende loopmaatjes van Aquilo er een dik Pr gelopen. De loop stond bekend om het snelle parkoers, de afstand klopte ook nog eens dus wat wil je dan nog meer.
De afgelopen weken had ik op o.a via de Garmin website een leuk contact en strijd met Mario, Aquilo loopmaatje. Mario liep de laatste tijd ook nog beresterke tijden en vond dat ik op dit moment sterker was. Dat werd dus een strijd hadden wij besloten, en Naanko zou dan de haas wezen.
Het liep bijna anders, een week geleden kwam ik na een training met mijn blote voeten hard in aanraking met de wcdeur. Een pimpelpaarse gekneusde kleine teen was het eind resultaat.

Dus na vorige week donderdag had ik afgelopen week in plaats van 7 trainingen maar 1 training kunnen doen!.
Veel paracetamol was er door gegaan en vertwijfeld of het wel ging stond ik daar aan de start.
Marian en Rick stonden in de kou aan de kant om mij aan te moedigen.
Op tijd in Scheemda in de Sporthal, even een gezellig inloop rondje met Maarten Hoeksema, de korte broek, hemd en …… natuurlijk mijn gele handschoenen aan!.
start
Om 15:00 uur was daar het startschot van de Burgemeester en weg gingen wij, rechtsaf richting boerderij Vogelzang, de familie Loeters.

Aanhaken bij Naanko, …. ….. “He, hij wijst naar rechts …. gaat naar rechts, grijpt naar zijn hamstring…. shit”. Ik keek nog even achterom en zag dat Naanko geblesseerd uitviel. Echt balen voor hem ging het door mij heen, maar dacht gelijk aan mijn snelheid, 3:30 min/km, dit ging wel heel snel op mijn nieuwe Saucony Virrata’s. iets inhouden dan maar en na 1 km zag ik dat mijn horloge niet op auto afstand stond. Ik wil toch elke km zien wat mijn km tijd was en wist toch nog op snelheid mijn klokje goed in te stellen.[wppa type=”photo” photo=”61″ size=”0.5″][/wppa]

In een groepje gebruik maken van elkaar met de tegenwind, en zo ging het terug richting Scheemda, met de wind in de rug vol gas tempo maken. 1e ronde in 18:41 min. Wouter van Riet kwam in zicht, ik zat vlak achter hem en gebruikte zo zijn lange rug met de tegenwind.
Kapsalon Marcel las ik op zijn rug, toch maar eens naar toe gaan dacht ik :). De snelheid zakte iets terug, dan maar op kop en zo ging ik vol in de wind richting Boerderij Vogelzang. Ik zag Derkjan komen, shit die gaat mij nog kloppen ging het door mij heen en ik zocht aansluiting met een loper voor mij, hij versnelde net te hard en ik moest het aanhaken staken. En terug ging het weer richting Scheemda, Wouter had ik inmiddels achter mij gelaten, Kapsalon Marcel, de naam bleef in mijn hoofd hangen. Derkjan terug pakken? , ja op de tanden bijten en de laatste 50 meter kon ik hem achter mij laten en opeens…. het was of ik stil stond, Derkjan had besloten zicht niet door zijn trainer te laten kloppen en sprintte mij nog net voorbij.

 index

En weer waren we echt blij, na mijn 10 km in 38:52 min, vlak voor mijn marathon, was dit weer een prachtig PR met nu 38:13 min.
Even wachten op Mario die mij hartelijk feliciteerde: “Ik zei het toch dat je sterker was”.
IMG_6010
En dan sta je daar als hardloper, maar ook als trainer en zie je al die uitslagen van je groep atleten, prachtige tijden. 5 Atleten onder de 40 min! Derkjan 38:11, Peter 39:03 Mario 39:08, Henk 39:43 Wubbo 39:56 de 2 dames Renate 41:21 en Janke 42:23 min, jonge hond Mike 41:19 en niet te vergeten met zijn 60 jaar! Wubbe 42:28.
Daar ben je dan als trainer van Av Aquilo echt wel trots op!.

4rondetijden

Related Images:

Eén reactie

  1. Jan,

    Gefeliciteerd met je PR. En leuk om te zien dat er lopers sneller dan hun trainer zijn. En natuurlijk met dank aan de trainingen door hun trainer. 😉

    mvg, Dick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *