Nieuwjaarsloop Unive Stadskanaal

De 1e loop in 2013 en na de 10 km in Heerde in 39:21 min was dit toch de snelste 10km over een goede afstand.
Dus vandaag maar kijken of we richting 39 minuten konden komen.
Wouter v  Riet bood spontaan aan om mijn haas te wezen en na een lekker rondje te hebben ingelopen, veel loopmaatjes gelukkig nieuwjaar gewenst te hebben was het tijd om richting start te gaan.
De start was op de baan, en na een halve ronde ging het voor 5 km door Stadskanaal, over de baan voor de 2e ronde en de finish weer op de baan.
Aanhaken kreeg ik van Wouter te horen, maar na de start was ik toch mijn haas kwijt!?
De 1e km ging in 3:40 min maar de haas hield niet in en kachelde gewoon door.
Een beetje teleurgesteld 😉 haakte ik aan bij een klein groepje met clubmaatjes Mario en Derkjan.
foto1
Het ging in een rap tempo dacht ik, maar later bleek dat de 3e en 5e km toch ff te langzaam gingen voor schema 39 minuten.
De 5e km waar nog een lastig bruggetje genomen moest worden ging in 4 minuten. Na 6 meter versnelde Mario voor het groepje uit en Derkjan liet mij weten dat ik vol moest houden, dan had ik een dik PR. En met deze woorden in mijn achterhoofd lette ik goed op mijn ademhaling om zo mijn hartslag naar beneden zien te krijgen.
8 km, en daar  moest ik dan versnellen, ik zag de 9e km en draaide de baan op met een snelheid van 16 km/u en wist op de baan door te trekken naar 19km/u om zo in een prachtige tijd te eindigen van 39:10 sec. Mijn PR van de Asserstadsloop ge evenaart maar nu met een echte 10km!.
uitslag

Related Images:

2 reacties

  1. Hoi buurman het gaat heel goed met je 10 km als je zo door gaat wordt het nog wel 37 minuten

    Ik zal je wat vertellen ik begin ook weer te lopen heb al een paar nieuwe schoenen gekocht ik probeer met een paar maanden weer 10 km te lopen maar voorzichtig aan beginnen dan zie ik wel weer.

    Groeten jan

  2. Hoi Jan, Die 37 min zijn nog een eind weg, eerst maar de marathon onder de 3 uur :), maar he te gek man, goed bezig, echt TOP hoor dat je weer bent gaan lopen. Je zegt het zelf al, rustig aan beginnen, als je over een paar maanden of zo behoefte hebt aan een schema dan zeg je het maar, maak ik die voor je. Kunnen we weer een keer gezellig samen een rondje lopen :;

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *