Asselronde 3-2-2013

In de voorbereiding van mijn komende marathon gingen wij ook dit jaar naar Apeldoorn.
Het was voor mij de 3e keer dat ik deze mooie Asselronde van 27,5 km liep. In 1995 als voorbereiding op mijn Antwerpen Marathon, vorig jaar als voorbereiding van Rotterdam en nu als voorbereiding van Enschede, 21 April. Net als vorig jaar ging ik met Frenno Bos en ook nu ging kameraad Jan mee. Beide gingen voor de 18,5 km.
Na een gezellige rit met de auto waren we op tijd in Apeldoorn bij Frenno zijn collega waarvandaan het enkele minuten naar de start was waar we bij vrienden van hun weer, op steenworp afstand van de start, de laatste voorbereiding konden treffen.
Nog even gauw het boek 40 jaar MidwinterMarathon gekocht alwaar ik Piet Boelens nog even getroffen heb.
Ondanks dat het warmer was dan de -6 graden van vorig jaar was het toch koud door de harde wind. Na de kidsrun van 1 km was het tijd voor o.a. Jan en Frenno om te starten. Mijn warming-up hield ik langs het parkoers en zo kon ik tijdens het inlopen hun even aanmoedigen. Nog even terug naar het adresje in de zijstraat van de start om wat kleding achter te laten en daar was dan om 12 uur ook mijn start. Bij de start was het een leuk weerzien met Veendammer Wouter v Riet, medecursist van de cursus BLT3 Emile Nales, Piet Boelens, Jacolien Ruizendaal en knal, daar gingen we. He tijdens de 1e meters was daar ook nog Aquilomaatje Ties van der Laan, daar moest ik toch even de hand mee drukken in vol tempo, S6 he Ties!, en daar ging ik op mijn doel van 2 uur op die 27,5 km, want dat was het marathon tempo wat Berthold voor mij had uitgezocht.
groepje
De 1e 10 km in 4:20/4:15 min/km en hierna versnellen richting 4:10 min/km. Het ging lekker die eerste km’ers, ondanks de wind kon ik goed mijn plek kiezen in een leuk groepje met o.a. Emile.
Er werden zelfs onderweg nog grapjes gemaakt, van jongens niet vergeten te genieten van de omgeving, en zo liepen we door de prachtige Apeldoornse Heide.
Het 10 km punt werd gepasseerd in een ruime 42 min, dat ging lekker. Na 12 km kreeg ik kramp, nee toch, ja hoor, ik was dus niet leeg genoeg geweest zoals je dat zegt. Dus wat nu? speelt er door je hoofd, ja laten lopen met nog 15 km? nee dat kan niet, en ik zag de foto voor mij van een marathonloopster in Rotterdam. Nee dan maar een Dixie  zoeken. En daar kwam het 15 km punt, nu moest ik toch echt ergens stoppen, mijn tempo was door de krampen iets weggezakt en de Dixie zag ik bij de verversingspost ver van het pad staan, dat kost te veel tijd ging het door mijn hoofd, en na  een goede 16 km was het boom die mij wat dekking bood. Het was net een bandenwissel als bij een formule wedstrijd, 30 sec klokte ik, dat viel nog mee en ik zette de achtervolging weer in van de dame waar ik een tijdje had meegelopen. Over de Amersfoortse weg ging het moeizaam, net als vorig jaar, toen had ik hier ook zo een moeite. Het tempo voelde ik zakken naar 4:30 met schommelingen naar 4:40 en ook toch weer 4:20.

2013-01-03-midwintermarathonasselronde-0151-zf-10218-62608-1-002 2013-01-03-midwintermarathonasselronde-0152-zf-10218-62608-1-001

Halve Marathon punt klokte ik in 1:32:37 en weer die krampen zodat ik bij 22 km weer aan de kant moest. 25km, pffff een steek speelde mij parten, even 100 meter wandelen, oke gas er weer op en de laatste km dan nog maar doortrekken, daar was de naald waar die auto op koninginnedag tegenaan reed, even toch goed kijken, oke rechtdoor laatste stuk en daar werd ik toch nog even aangemoedigd door Ties.

14-01-51mw13a 14-01-51mw13b-2 14-01-51mw13b-3

Met gemengde gevoelens passeer je dan de finish, tevreden met 6 minuten sneller dan vorig jaar maar 2 minuten onder het doel, 2:02:07

14-01-52mw13agroot
finish

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.