Oudejaarsloop Blijham 29-12-2012

30 December 2012.
Net even lekker los gelopen, een rondje van 8km, de benen voelden goed stijf na die 1/2 marathon van gisteren.
Tja, uitlopen was er ook niet van gekomen, daar ik de laatste 300m mijn broek vol kreeg ben ik gelijk doorgerent naar de wc 🙂
Het was een bijzondere loop hier in Blijham, zoals ik ook op facebook al schreef, 2 jaar geleden liep ik hier 10 km in 52 min, 86 kg woog ik toen en na een prachtig hardloopjaar was dit voor mij een echte afsluiting.
Hoe hard zou ik die halve marathon lopen ?, volgens mijn coach Berthold moest het kunnen richting 1:27:00.
Dus zou ik weggaan op 1:27:00, 4:08 min per km.SONY DSC
Tja en dan ga je van start, het ging gelijk lekker in een groepje, de 1e km in 3:59min, dus wel even te snel.
jeerdsma Oudejaarsloop 2012Na nog een km keek ik achter mij en zag hier een groot gat naar de volgende groep en met die tegenwind die er was, het waaide echt goed, was er geen keuze.
Gewoon in het groepje blijven, het was Klaas Oudman die het tempo voornam, met meerdere snelle jongens, die op de 10km toch 37 min liepen zo wist ik.
SONY DSC    mvvx5326
Ik wist ook die gingen voor een tijd rond de 1:25:00, dat was te snel voor mij, maar ik besloot gebruik van hun ruggen te maken en zo de meeste wind te vermijden, we zagen wel hoe lang het goed ging.
En zo hobbelde ik super lekker mee in het groepje van o.a. Gerard Vos, Erik Bakker, Henry Perdok, Ties van der Laan en Emile Nelis, waar ik mee op de cursus zat van looptrainer.
Maarja, er kwam een punt dat ik hun moest lossen, en zo gebeurde het na 8,5 km, dat we de wind in de rug kregen en na ongeveer 9,5 km ging het tempo zo omhoog  onder de 4:00 min dat ik hun niet meer kon bijhouden en zo heb ik de 2e helft mijn eigen race gelopen.
Mijn tempo zag ik wel wegzakken naar 4:20 min, ik rekende en rekende in mijn hoofd, zou ik die 1:27 halen?, nee dat ging denk net niet lukken.
een lang stuk langs de provinciale weg en na de Wedderbergen was daar Flip Slik, die mij nog net mooi op de foto wist te zetten.
flip

mvvx6073
De laatste paar km waren weer zwaarder met schuin tegenwind, en zo probeerde ik toch mijn tempo terug te pakken om richting die 1:27:00 te komen.
Ach waar ging het om?, ik liep onder die 1 uur en 30 min, dat was mij nog nooit gelukt, en zo probeerde ik zo goed als het kon de eindsprint in te zetten en sloot mijn 1e echte hardloopjaar af met de halve marathon in 1:28:05 min!.

dsc_0291

3sm 1sm

uitslag

Related Images:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *