IJsselloop 21,1km 19-4-15

Op uitnodiging van Frenno om gezellig bij zijn broer in Deventer te lopen werd natuurlijk gehoor gegeven.
Het was een ritje waard om weer eens in een andere omgeving te gaan lopen.
Vooraf had ik toch mijzelf even goed georiënteerd op de route, dankzij Googlemars en streetview kan je een aardig kijkje nemen. Het zag er uit als een mooie route, het centrum van Deventer mocht er heus wezen. Er was het e.e.a. opgeknapt en het feest concentreerde zich in het centrum rondom de Boreel, een oude opgeknapte kazerne.
De route ging over en langs de IJssel, ja, ik rende zelf over de brug die te zien is in de film een Brug te Ver.
Dus daar waren we dan rond de middag in het mooie Deventer. Even rustig nog wat kleding en drinken voor na de finish inleveren in de Boreel, goed geregeld hoor en opmaken richting start.

Het weer was geweldig, rond de 13 graden, een lekker zonnetje en weinig wind. De speaker had zich goed verdiept in de deelnemers. Hij wist te vertellen dat ik uit Winschoten kwam waar in September de 100km Run werd gehouden, toch leuk te horen.
Het was even kennis maken met wat andere atleten en voordat je het dan weet is daar de start.
11146221_800530610037056_7110906619493594629_n
Weg, toch weer te snel met tempo van de 1e km in 3:40 min/km. Dat was aardig sneller dan de beoogde 3:58 wat ik in gedachten had.
Ik haakte aan bij Jesse ter Mate, met een klein groepje ging het de brug op, rechtsaf naar beneden en zo de dijk op. Het tempo was best hoog. De 1e kmérs goed sneller dan mijn beoogde 3:58.
Na een 6 km wist ik dat ik moest loslaten.
Het ging niet meer, proberen toch onder die 1:27 ?, dat moest toch kunnen ging het door mij heen. De 10km werd gepasseerd toch nog onder de 40 min. Het 15km punt zag ik onder mij doorgaan in net 1 uur. Mijn km tijden liepen omhoog……… De race heb ik verder vervolgt met mijn maximale kunnen, de spoorbrug omhoog, genieten van de omgeving, meer zat er helaas niet in.
Al met al een mooie beleving in een prachtige omgeving!.SONY DSC

 

Als je achteraf mijn hartslag bekijkt dan klopt het ook precies.
Na de 1e km zat mijn hartslag al op mijn omslagpunt, 173, en bij de 6e km al op de 180. Kwam het door de te snelle start?, of toch van de ontsteking die ik onder een kies had en de antibioticakuur?
In ieder geval liegt de hartslag er niet om!!.
sportrack

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *