Zuidlaardermarktloop 5km 12-10-13

Na de Damloop was het weer tijd voor een nieuw schema. Dit keer een schema gericht op wat crossen.
Crossen ?? ….   JA, je leest er vaak over en ik heb dus nog nooit een cross gelopen.

Afgelopen voorjaar in de opruiming een paar lange afstand spikes gekocht voor 15 euro, dus hebben we een schema opgesteld met als eindwedstrijd een cross op 31 December en tussendoor wekelijkse trainingen in het Midwolderbos, en een paar andere crossen. En zo hadden we de afgelopen weken al een paar keer op de spikes gelopen, dwars door het bos gebanjerd richting de 1e cross in Staphorst op 19 oktober. De 4 mile in Groningen had ik besloten om niet aan mee te doen dit jaar, dus daar ik toch vrij was van mijn werk had ik besloten om in Zuidlaren te gaan lopen. Ja wat doe je dan ?, een 10 km ? nee na lang dubben hoorde ik mijn coach Berthold nog zeggen, probeer geregeld een 5 km wedstrijd te pakken, dit is echt goed.
Dus besloten wij niet de 10 km maar de 5 te lopen en dan eens te kijken of er een PR in zat en wellicht een 18:30 min. En zo gingen wij gezellig samen met loopmaatje Mario richting Zuidlaren, even inlopen en daar was het aftellen, voorin stond ik , net achter Wim Opten, hem bijhouden ? nee dat ging ik niet redden met zijn 32 min op de 10km.
   
En weg ging het door het natte Zuidlaren, over een slingerend parkoers, aardig wat bochten en allemaal klinkers. Het was zoeken om mij heen, wie had er nog meer een rood startnummer ? en liep net als mij de 5 km ? ,  de voorfietser zag ik een stuk voor mij, he dus nummer 1 loopt hier bij mij ging het door mij heen en na 1 km in 3:30 min sprak hij mij aan, jullie zijn de 1e 2 op de 5 km , dit even ter jullie informatie, ik dacht man, houdt je mond. Zo kan ik niet ongemerkt de nummer 2 lossen. En door ging ik, ik liet, zo bleek later, Albert Pieter Venema vlak achter mij en hoorde hem even later een paar meter acht mij lopen, langs de bouwmarkt dan maar even een stukje over het gras afsnijden, oeps daar lag ik bijna.
Snel herstellen, “Het gaat om de prijzen het jongens!” liet de voorfietser ons nog even weten, dus kom op en de strijd brandde nu echt los. 3,5 km ….   …..   hij ging mij voorbij een aantal meters, de fietser zetten vaart, jullie zijn er bijna, 4km . . .  …..  ik moet dacht ik , de bocht om, het lange stuk ik moet ….. die 1e prijs,   dacht om mijn houding, tenen optrekken, rechtop , alles ik vloog over het asfalt die laatste meters, hij hoorde mij … . ..  zette ook aan , en net 4 seconden achter hem kwam ik helemaal stuk over de finish. PR met 1 minuut!.
 
En zo stonden we even later op het podium, 2e plaats en onwijs blij met een zilveren medaille, bos bloemen en waardebon van 35 euro. Deze hebben we gelijk ingewisseld bij de Sportshop aldaar voor een Odlo thermoshirt!. BEDANKT !
 

Related Images:

2 reacties

  1. Hoi Jan, mooi verhaal! Ik denk inderdaad dat ik je zo had laten gaan, als de fietser niet gezegd had dat we 1 en 2 voor de 5km waren 😉 succes verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *