Nelli Cooman Run 19-05-2013

Met Na de marathon is het wel even gedegen rust houden.
1e week 2 x lopen en fietsen, 2e week 3 x lopen, 3e week 4 x lopen en afgelopen week was ik naast de duurloop weer voorzichtig begonnen met 2 interval trainingen, 12 x 200m en 8 x 400m. Het voelde nog niet zoals voor de marathon, de tempo’s gingen wel lekker maar ik voelde toch wel wat pijntjes die ik anders niet had.
Afgelopen week de sportdiëtiste bezocht die constateerde dat ik 3 kg spiermassa kwijt was :), gisteren was een dag met opkomende keelpijn dus paracetamol slikken geblazen. En dan vandaag maar kijken wat er in zat.
Gezellig samen carpolend met Renate richting Stadskanaal wat toch bij elke loop weer gezellig wordt, je leert steeds meer lopers kennen en zo wordt de tijd goed gevuld met ervarings verhalen en vooruitzichten.
Na 2,5 km ingelopen te hebben was het dan wel heel vreemd wachten buiten de baan waar nog andere activiteiten waren en om 14:05 mochten we de baan op waar ik toch wel even constateerde dat mijn hartslag was weggezakt naar rond de 100. Toch ook niet optimaal op zo te starten dacht ik nog bij mij zelf.
er was geen weg terug want daar was Nelli  Cooman zonder wapenvergunning met het startschot.
1
En weg waren we voor een hele ronde over de baan en hierna 4 rondes van 2,5 km, met elke ronde 200 m over de baan.

Ik zag gelijk Ad en Mario voor mij uitschieten, Peter volgde, ja wat doe je dan speelt het door je hoofd, je kijkt op je horloge, ziet 3:30 min/km en besluit niet aan te haken, eigen tempo zoeken en wellicht kom ik ze weer tegen.
Het was een ronde met veel bochten, stukken waar je over het gras af kon snijden, ja wat doe je dan, je kort ook maar de route in, achteraf  bleek dat ik nog veel meer had kunnen inkorten gezien de foto’s van andere loopmaatjes.
He, gehijg, daar was Henk, die gaat mij toch niet kloppen, en dus even gas erbij was de gedachte. Na een ronde hoorde ik de speaker roepen over de 2e vrouw, vlak achter mij liep Renate dus, even opletten Jan en bij een scherpe bocht keek ik of ik haar achter mij zag, dat was geen 100 m. Die dame ging echt goed snel!, nee ging het door mijn hoofd, 4:09 min/km zag ik op mijn horloge, en ik probeerde te kijken waar ik de volgende km in liep, net over de 4 min, sjonge dacht ik bij mij zelf, wat is dit nu ?, kan ik niet gewoon het tempo onder de 4 min houden ?. Het bleek dus van niet, want elke keer als ik versnelde zag ik een halve km verder dat ik weer afgezwakt was, ik miste de kracht in mijn benen om de snelheid te houden.

4 5

Dan gewoon voor net onder de 40 min. Dat was het doel en met een snelle berekening kwam ik uit op net uit op 39:50 min, daar dan de laatste bocht, even aanzetten en wat zie ik op de klok ?  38 min ?  dan die laatste meters een echte sprint voor een tijd in de 38 min :).  En dan denk je even dat je niet kan rekenen, maar wat bleek , de organisatie kon niet meten want de route was ruim 200 m  te kort.

6 7 8 10

Echt onwijs sneu, als je net voor de 1e keer onder die 40 min loopt en de afstand klopt niet, het gebeurde mij ook vorig jaar in Assen

Al met al ben ik toch tevreden, 1 minuut langzamer dan net voor de marathon, dit is dus werk aan de winkel  de komende weken!. Eindtijd : 38:59 min.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *