4 Mijl Groningen 14-10-2012

Na vorig jaar de 4mijl gelopen te hebben met de Gemeente Oldambt wist ik het, volgend jaar loop ik hem als wedstrijdloper of ik loop niet.
Ik had al eerder ervaren, o.a bij de DamtotDamloop dat het als je snel wilt lopen en je ergens bij de bedrijven start je dit gewoon moet vergeten.
Je hebt met zoveel langzamere lopers te maken dat je alleen maar aan het zigzaggen bent.
Dus nadat de inschrijving open was gegaan had ik mij direct ingeschreven wat resulteerde in een startnummer W360.
Ik kon dus direct na de 1e 200 geïnviteerde wedstrijdlopers starten.
Marian zetten mij net als vorig jaar af in Haren, waar ik met een warme trui aan richting start ging, eerst maar even omgeving verkennen.
Hier ontmoette ik heel leuk nog Tamara, die ik via twitter had leren kennen, en toen was het op zoek naar Andrina, die mij ondersteund momenteel met het organiseren van de 2e editie AfsluitdijkRun 2013.
Bij de fotoshootplek voor de bedrijvenlopers kon ik nog even onze burgemeester de hand schudden.
Na een babbeltje en geen Andrina dan maar richting kledingwagen, het was inmiddels 12:50 uur.
Kleding in de wagen, even insmeren met babyolie was de tip van Berthold en in mijn korte broek met trui richting start gebied om warm te lopen.
Tijdens het warmlopen voelde ik eventjes mijn hamstring waar ik van de week nog bij de fysiotherapeut voor was geweest, niet aan denken maar.
13:20 uur, tijd voor het startvak waar ik gelukkig lekker voorin kon komen, nog even de hand schudden met Boele Ytsma, even wat babbelen met 2 BBlopers, die zoiets hadden van wie is dat nu weer ?, oh ja Berthold zegt altijd beheerst starten he? vertelde hij mij nog net voor het startschot.

En daar ging ik dan, 1e km in 3:45 min had ik opgekregen, hierna tempo 3:40 aanhouden!.
ehhhhh 3:40 ?, ja dat moest toch kunnen?,  loopmaatje Naanko Drenth had van de week nog gezegd, jij loopt een lage 24 min.
Rotonde rond shit, 1e km had ik al gezien ging  1e gedeelte in 3:30 min, even inhouden en de 1e km kwam ik dan door in 3:38 min.

dx_1137 dx_1138 dx_1153 dx_1154 dx_1155

Wat nu ?, volhouden, juiste lijn zoeken, het ging wel lekker.
He Jan was het opeens, he dat was die jongen die baantraining gaf bij Aquilo, die had ik afgelopen maandag nog gezien toen ik mijn 5 x 1 km op de baan deed.
c51db470e4722212b5ec-800
Hij liep als haas voor  Leonie Glazenborg, een jonge baan atlete van Aquilo, nadat ik hun voorbij was gegaan moest ik toch weer in hun kielzog verder het viaduct op.
Erwin riep haar toe, kom op, Nee riep ze, ik wilde haar nog aansporen, kom op gaan we samen, maar het waren haar fans die haar ineens deden versnellen, nadat zij haar supporters hoorde op het viaduct had ik het nakijken, weg was ze en ik vechte door met mijzelf.

De herestraat op, omhoog, versnellen nu laatste km ?, gaat niet ja toch en ik perste er nog een eindsprint uit de laatste 200 meter onder de 3:00 min/km
Marian stond daar net op de vismarkt te filmen en heeft mijn eindsprint mooi weten vast te leggen.

Een tijd waar ik echt tevreden over ben, een half jaar geleden liep ik de 10 km in 41:30 min, durfde niet te dromen van km ers lopen onder 4 min en nu ? nu keek ik naar mijn klokje of ik wel onder de 3:45 min liep, veel en goed trainen is beloond!

[embedplusvideo height=”253″ width=”400″ standard=”http://www.youtube.com/v/bJYxKl6JPm4?fs=1&start=351″ vars=”ytid=bJYxKl6JPm4&width=400&height=253&start=351&stop=390&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8126″ /]
4mijl

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *