Toeristisch rondje Oostwold Oldambtmeer

2e Kerstdag 2011.
Na een dag binnen hebben gezeten had ik er zin in.
Niet een keer en gewoon rondje, niet een snel rondje, die had ik zaterdag al gelopen, nee, aankomende oudejaarsdag loop ik immers de 10 km in Blijham en dus moet ik nu er om denken niet te gek te doen.
Dus vandaar kwam ik op het idee om mijn telefoon eens mee te nemen en mijn route niet alleen in Garmin zichtbaar te maken, maar ook eens met echte zelf gemaakte foto’s
Zo kan je eens beleven hoe het is om gewoon lekker rustig op zo’n 2e kerstdag te gaan lopen, met een enkele wandelaar en auto, door het Oldambt, een stukje bos en dan nog een stuk fietspad langs het Oldambtmeer.
Het was even een handigheidje, maar gewoon elk moment dat ik stopte, mijn telefoon uit mijn armtasje, Garmin op stop gezet, foto gemaakt, hup de foon weerin de armtas Garmin starten en weer verder met 5min/km.

Het dorp uit richting Oostwold, waar ze druk bezig zijn met de brug te maken voor de ontsluiting van het Oldambtmeer.
In Oostwold links af de Noorderstraat en dan rechtsaf de Goldhoorn op, met prachtige vergezichten het Oldambt in.
Ja hier kijk je gewoon 6 km weg en in de verte zijn bij goed weer de Windmolens in Emden te zien.

Dan in Finsterwolde rechtsaf de Klinkerweg op en na een paar hondert meter het touristische fietspad op.
Een mooi nieuw stukje aangelegd met betonnen fietspaden.

En zo loop je vanuit de uitgestrekte polder opeens midden in een bos, oke een kunstmatig aangelegd bos.

en door het bos dan weer richting Oostwold, en zo kom je het bos uit met gelijk weer een vergezicht de polder in, ruim 7 km op de teller nu.

Nog even achterom kijken de uitgestrekte polder in.

En dan de weg oversteken met uitzicht richting Oldambtmeer, hier is er ook een toeristisch parkeerterrein aangelegd waar fietsers hun auto kunnen laten staan voor een rondje Oldambtmeer.

Je ziet er op deze foto niets van, maar hier achter de dijk ligt een kunstmatig aangelegd meer dat groter is dan het Sneekermeer.
In 2003 toen wij hier kwamen wonen was het nog weiland, en nu hebben we hier een prachtig stukje recreatie.

hier aan de rechterkant net achter de dijk is onlangs geopend de nieuwe Bredeschool, Christelijke en Openbare school, Bibliotheek, Peuterspeelzaal en een grote Sporthal
 
Aan het einde van het fietspad zie je onze prachtige grote Olambtsterboerderijen en dan is het richtig jachthaven, ja jachthaven, Midwolda heeft een eigen Jachthaven en Strand.

hier heb je ook nog een leuke voetbalkooi op het strand staan.
In de zomer is het hier heerlijk toeven, maar nu kan er soms een straffe koude wind staan, die ruim baan heeft over het uitgestrekte meer.
We vervolgen het fietspad, krijgen lekker even tegenwind en na  een goede km
 
rechtsaf de dijk af en beneden bij de weg is het weer de Niesoordlaan op, richting de nieuwbouw met de teller op 13,3 km


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.