4 Mijl Groningen

De 4 Mijl is ook zo’n loop die populair is en ook binnen een mum van tijd uitverkocht is.
Maar wij konden gewoon mee doen met het team van de Gemeente Oldambt waar ik bij werk.
Dus op zondagmorgen op weg naar Haren, hier zou Marian mij afzetten en zij zou zelf met Rebecca dan mij in Groningen opwachten.
De warmte was best ver te zoeken, de auto gaf aan 12 graden buiten dus was een weggooi poncho best handig
En dus na de ontmoeting met collega Otto bij de bank in Haren, ging Marian richting Groningen en wij richting parkeergarage waar we de team foto zouden maken.
Hier was al snel het team compleet en moesten we even enthousiast op de foto gezet worden.P1010109Ja zelfs de Burgemeester was van de party!.

Nu was het toch nog even wachten, de start was om 13:35 uur en het was immers nog maar 12:30 uur.
Gelukkig was het droog en na wat gezellig geklets was het ook zo tegen 13:00 uur waarna ik na een kort inloop stukje mij naar het startvak begaf.
We moesten plaatsnemen in het 2e startvak waar je net als wilde dieren achter het hek staat te wachten.
Inmiddels had ik het toch wel koud in mijn korte broek, en was wat blij met de weggooi poncho die mijn lichaam nog iets tegen de koudere temperatuur beschermde.
Na dat de groep voor ons gestart was gingen de hekken open en mochten wij ook opschuiven naar de echter startlijn, opschuiven ? levensgevaarlijk, men begon als een idioot te sprinten naar de startlijn!.
De groep voor ons was nog niet weg en wij mochten al starten, dit was dus eigenlijk veels te kort, er zaten nog geen 2 minuten tussen en zo had ik dus na het startschot binnen 1 minuut de laatsten van de groep voor ons ingehaald.
Ik wilde weg op een tijd van 4:00 min/km en dan zit je niet te wachten op langzamere lopers waarje tussendoor moet zigzaggen.
Nu in het centrum van Haren was het echt een drukte en kwam je er ook echt niet langs, dus was het een inhouden, versnellen, rotonde maar ruim rond nemen.
Achter mij riep een man steeds BAAN, en zo konden we met een groepje van 4 toch redelijk langs te kant voorbij komen.
En toen na 3 km kwam er eindelijk ruimte.
13480631

Hier had je de brede weg naar Groningenstad waar je lekker aan de rand toch goed door kon lopen.
Het was toch best lastig om de snelheid vast te houden, en zo kwam ik na een korte eindsprint de vismarkt op in een best aardige tijd van 26:24 min

140124414

4 Mijl Groningen 9 oktober 2011 Jan de Loper

finshtijd

Related Images:

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *