Dam tot Damloop 2011

De grootste hardloopwedstrijd van Nederland met 40.000 hardlopers.
Het was dan ook zo dat de inschrijving hiervoor met 3 uur was uitverkocht.
Mijn buurman, Albert maakte mij ook nog even lekker, dat hij wel meeliep met zijn bedrijf, G4S
Maar hij was wel zo vriendelijk om mij op te geven als reserve en zo mocht het wezen dat ik mee kon lopen.
Zo reden wij s’morgens om 10:00 uur weg uit Midwolda, even via Groningenstad naar Amsterdam, het hoofdkantoor van G4S alwaar wij verzamelden.
hier aangekomen, plenste het van de regen, wat een weer.
Na een paar minuten arriveerden de andere lopers van het team, waarna we binnen nog even naar de Wc konden, ware het niet dat we wel een fix inbraakalarm veroorzaakten ūüôā
Er werden wat telefoontjes gepleegd, nog wat kleding opgezocht, en toen was het met de metro (met 2 zwartrijders) op weg naar het centraalstation.
Hier naar boven en het water kwam met bakken uit de lucht.
Dat beloofde wat, het donderde erbij, een dikke onweersbui.
Snel naar de overkant, waar het team compleet werd gemaakt.
De laatste overkleding in een A-H tas en afgeven bij vrachtauto nr 20, wat een organisatie was dit.
Inmiddels was het 13:35 geworden, nog 15 minuten tot onze start, dus richting start tussen de spetters door nog even snel een teamfoto.
 Het startvak nr 7 in met nog 5 minuten voor de start te gaan en lichte spetters op onze hoofden.
De mensenmeute waar wij tussen stonden kwam in beweging,
richting start bewoog het, met aan de kant een heuze groep Doedelzakspelers, die ons vooruitblies.

De speakers knalden van alles uit, de spanning steeg, nog 10 sec en ja hoor daar ging het, een wandelpas en toen de startlijn over, ja nu telde mijn tijd maar ik rende nog niet, dat kwam niet goed, schuin rechts af en toen maar zigzaggend tussen de mensen door, rechts houden mensen, de ijtunnel in, een Afrikaanse band stond hier op hun trommels te slaan, en ja nu kwam de meute toch echt in beweging,
  
Met zulke muziek wil je wel rennen, het galmde door de tunnel, in een woord GEWELDIG!
Rechts- links, rechts- links en zo ging het ook weer de tunnel uit, het we kregen wat ruimte, nu kon ik toch mijn tempo pakken, 4:15 /km en weer een andere fanfare groep, een discjockeybus op een kruising, ik weet het allemaal niet meer, maar het waren meer dan 40 bands.
En zowaar de zon begon te schijnen, wat een geluk, geen druppel regen tijdens het lopen.

Het ging super lekker, mijn tijd op mijn horloge klopte echter niet meer, ik had mijn gps horloge ingesteld staan op automatisch stoppen, en zo dacht het horloge in de ijtunnel dus dat ik stil stond en was de teller hier gestopt.
Zo gaf mijn horloge 39 min aan op het 10 km punt, dit kon niet waar zijn dacht ik en telde er maar vast 5 minuten bij, wat later ook bleek te kloppen.
Zo ging ik in rap tempo door, toch steeds voor mijn gevoel onder de 4:30 /km, langs nog meer band, een verzorgingspost vol met fruit, de weg vol met sponzen, keiharde Amsterdamse muziek, ja nog 2 km, versnellen maar, en toen een bocht, mensen , mensen rijen dik aan de kant achter de dranghekken, ik “vloog” als een wielrenner in de Tour de France rakelings langs de hekken, de mensen hoorde ik ervan schrikken,

wat een prachtige finish, grote borden nog 500 meter / 400 / 300 / 200 / 100 / 75 / 50 / 25 —

Netto tussentijden  (verschil)

2,5 kilometer 11:35
5 kilometer 22:18 (22:18)
7,5 kilometer 33:27
10 kilometer 44:29 (22:11)
12,5 kilometer 55:36
15 kilometer 1:07:06 (22:37)
16,1 kilometer 1:11:47

Voorbij de finish heb ik nog genoten van de geweldige drukte, bergen, echt bergen A-H tasjes met kleding, het was even zoeken, maar alles was toch supergoed georganiseerd, nog lekker gedouched in de sporthal en hierna na even zoeken de rest van de groep gevonden.
toen met de bus, rustig wachten als makke schapen, terug naar centraal station / metro en met de auto waren wij om 21:00 uur lekker voldaan weer thuis.
Met grote dank aan al die vrijwilligers en geweldig publiek

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *