Halve Marathon Enschede

Doel was onder de 1:30 . Na het dixy verhaal in Scheveningen met een eindtijd van 1:32:14 was het nu dus wel het doel om onder die 1:30 te geraken. Al vroeg op pad richting Enschede. Goed vooraf naar de toilet. Het ging dit keer allemaal zoals het hoorde te gaan. Niet te veel gegeten van de te voren, maar goed onderweg nog 2 bidons met Maltodextrine, om zo toch de koolhydraten binnen te krijgen en niet te veel massa.
Het was een super sfeer, lekker temperatuurtje van 4 graden, ja en dat eind april.
Dan maar de spullen in het kluisje en om 9:30 uur richting de start. Op mijn overgenomen startnummer stond een gele stip. Ja, dat was toch wel een dingetje, want het vak voor onder de 1:30 was het blauwe vak. Dus ik vol goede moed naar dit vak . Ja mevrouw, ik ga onder de 1:30 lopen en zou graag in dit vak gaan staan. Nou zei ze, ik kan wel zien dat u een wedstijdloper bent, dus loop maar gauw door.
En zo rustig rondjes dribbelen in dit vak .
Voordat ik het wist, gingen we. Gelijk op het goede tempo van 4:15, iets langzamer maar wist goed het tempo te pakken. 200 meter voor mij zag ik al gauw de pager van 3:00 uur op de Marathon. Daar dan maar bij aanhaken, na een goede 6 km wist ik achter in de groep aan te sluiten. Alleen dan bij het 10 km punt, verversing en voordat je het wist was de pager al weer 50 meter verder. Gewoon maar even bijzetten wat ook goed lukte. Bij die groep blijven, altijd beter en makkelijker.
En toen kwam de splitsing, de marathon ging rechtdoor en wij met de halve linksaf. Een geweldig moment. Gewoon even nog de mannen en vrouwen van die marathon nog naschreeuwen. BIJ DIE VLAG BLIJVEN !!
Prachtig, maar ik liep nu vol gas door, het ging iets naar beneden, lekker tempo tegen de 4:10. Volhouden dacht ik . Dit gaat lukken . Ik keek op mijn pacerklokje, 1:28:40 . Dus volhouden. En zo ging het km na km, tot die verrekte 17 km. Dat werd zwaar. Ik had moeite het tempo vast te houden. Achteraf bleek dat het een beetje valsplat was, de weg ging langszaam omhoog. 19km, ik voelde mijn tenen verkrampen. mijn armen, goed die zwaai er in houden. Laatste km …………. De klok zag ik wegtikken … 1:29:58 . NETTO 1:29:39

Er waren een hoop fotograven langs de route, alleen helaas na afloop geen foto’s van mijzelf in actie kunnen vinden. Dus doen we het deze keer met alleen een foto nog snel even voor het douchen.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *