Astrearun 25-3-17

Geen Theo de winterloop by Night voor mij.

Masseren dat gingen wij doen bij deze loop en dus moest er gekozen worden voor een andere wedstrijd.
Ja dan gingen wij natuurlijk naar Groningen, naar loopgroep Astrea, om daar mee te doen met de 10 km.
Dus geen 15 maar eens kijken of er al een snelle 10 km in zat.

Het was mooi lenteweer, de zon scheen volop en met korte broek en hempje werd er gestart, richting de dijk, een smal fietspad met aardig tegenwind. Terug door het Zernikepark, tussen de gebouwen van de hoge school door.
Het begin ging lekker, het tempo lag tussen de 3:45-3:55 min/km. Proberen aan te haken aan een andere loper was lastig. Het was geen groot deelnemersveld en dan heb je gauw verschillende tempos.
Dus maar zelf mijn eigen ritme kiezen. Eigen tempo in het kielzog van een andere loper over de dijk. de 5 km ging in net een goede 19 minuten. Mooi ging het door mijn hoofd. Als ik dit vol kan houden zou er een 38er in moeten zitten.
Het werd lastig, lastig ? ja zelfs zwaar werd het. Na 8 km een steek in de zij, ik werd in gehaald door een andere loper, aanhaken……  nee dat ging net niet, dus door op eigen tempo. 
En na de laatste bochten zag ik de klok richting de 39 minuten glijden maar met een eindsprintje kon ik er net een 38er uithalen. Niet geheel onttevreden zeg ik dan maar.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *