Drenthe Loopfestijn 21,1km 31-5-2015

Daar gingen we dan voor de 2e keer richting Klazienaveen. Dit keer liepen daar Mike, Herman en Wubbe de marathon. Om toch wat ondersteuning te bieden had ik besloten om hier de halve marathon te lopen. Zo 4 weken voor mijn marathon kwam het nog goed uit en moest er dus wel geknald worden.
Nu dat had ik besloten, het voelde goed en na even gezellig met zijn 4en op de foto was het mijn atleten uitzwaaien voor hun hele marathon 004  en was het voor mij ook tijd voor de start. Niet te hard van start, maar wel onder die 4 min/km had ik besloten.
140 142 144 146 147
Ik voelde of ik zweefde, zo licht ging het op mijn nieuwe Virrata’s.
Ik keek een man op zijn rug, Dubai las ik ….   aanhaken dan maar want ik moest niet vergeten dat het 2 stukken tegenwind was die ik te verduren kreeg. Alleen lopen was dan funest.
Dus ging het in rap tempo, ik zag de kmers op mijn klokje van 3:50 min/km.

De man uit Dubai keek ook geregeld op zijn horloge, versnelde weer even, richting 3:45 , om dan weer constant 3:55 te lopen. Wat was zijn plan ? ging het door mij heen. Na een km of 7 durfde ik het aan.  How old are you ? vroeg ik hem. Hij keek mij verbaast aan : 40 Why ?????. ja dat ging ik hem niet vertellen dacht ik, met de gedachte dat we nummer 3 en 4 waren in de categorie 40+. Verversingspost, nu was het opletten geblazen, ik had op de tafel mijn eigen drinken staan MET hieraan vastgeplakt een gelletje. Die had ik toch nodig ging het door mij heen. Ik tuurde naar de tafel die in rap tempo dichterbij kwam, ik strekte mijn hand uit, graaide mijn fles van de tafel om achter de vrijwilliger langs weer de weg op te schieten. Toch niet echt een strakke actie, dacht ik bij mijzelf. Ik voelde mijn benen protesteren. Ja wat wil je. Het ging op tempo van bijna 16 km/u de weg af, door het gras en weer de weg op.
Volgende keer toch iets anders verzinnen. Maar hoe doet onze vriend uit Dubai dat dan ?. Ik zag hem alleen een bekertje water pakken.
188 189 190 191 192 193 199
Doorkomst in Klazienaveen, hij versnelde, opgedreven door het publiek? of was het Harm Noor die hem liet versnellen ?. Ik had moeite hem bij te houden, zag 3:30 op mijn horloge, ha dat gaat mij dus echt te snel, dat komt niet goed dacht ik.
Tempo zelf dan maar zien vast te houden op 3:55 / 4:00 , ik zag het 15 km bordje …..  PR ging het door mij heen … klok !! 58:52 min . Ha die was in de pocket, ik had nog niet een 15 km onder het uur gelopen.
Maar daar ging het niet om, het was nu de halve onder de 1:25:00 had ik mij gesteld. De bocht om, vette wind, chips dacht ik, volhouden. Alleen dan maar tegen die wind in beuken. Het was maar een klein stukje. Nog een bocht, nog meer wind, ik hoorde gehijg achter mij. Een man uit Erika las ik achterop zijn shirt. Even aanhaken. even het tempo weer omhoog zien te krijgen, het lukte . Nog 2 km, nu moet ik toch proberen en met mijn laatste kracht inspanningen, ik hoorde een bekende Richard nog roepen bij 1 km.
218 219 220 221 222
Het laatste stuk…..  de mensen , een schreeuw JAN, liet mij nog een laatste sprint eruit trekken om te finishen in een mooie tijd 1:24:38.
Geen PR, maar super tevreden.  Op richting de 10km van Aurich over 2 weken!.
uitslag

Eén reactie

  1. Dit was ook een bijzondere halve marathon! Tot 7 km kon ik jou en de man uit Dubai bijhouden, maar daarna moest ik afhaken. Ik had wel voor het eerst een 10 km tussentijd onder de 40 min, 39.52. Kan me nog herinneren dat de laatste 5 km een enorme wind tegen had, anders had ik onder de 1.26 gelopen. Wel jammer dat Rob Doornbos bij de 40 plus staat als dertiger, scheelt mij weer een plek. Nogmaals mijn complimenten voor jouw mooie site! Ik heb zo ongeveer dezelfde weg bewandeld als jou, was 5 jaar terug nog 105 kilo, nu 70. Ben nu helaas gebleseerd, dit jaar dus geen halve van Klazinaveen voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.