Ambtenarencross 14-3-15

Niet het jaarlijkse landelijke grote evenement, maar een noordelijke Ambtenarencross in Hollandscheveld, georganiseerd door de Gemeente Hoogeveen. Altijd leuk iets anders dan anders.
Dus reed ik richting Drenthe om lekker te crossen. Ze hadden een mooi filmpje op de website staan en daar had ik al gezien dat het een pittige cross was. Niet geheel onverhard, maar jammer genoeg een stuk asfalt van 30 meter. Verder dus helemaal onverhard. Met ook nog een flinke heuvel en een stuk strand een mooie uitdaging.
Tijd voor mijn nieuwe Salomon Sence mantra, een nieuwe trailschoen waar ik nog niet op gelopen had. Of dit slim was, ja dat zullen we nooit weten.

et was niet druk, maar dat mocht de pret niet drukken.  Na een inloopronde over wortelpaden, blubberpaden en een stuk strand was het vlak voor de start een weerzin met Marten Bolt van de BB Lopers. Afgelopen Run had ik hem nog flink aangemoedigd bij zijn 50 km.
Nu dus een strijd? we zouden het na een dikke 40 minuten weten.

Start!… ……  en weg het bos in, op kop dan maar, dat was ook nog leuk, over een smal wortelpaadje ging het, achter de mountainbike aan. Linksaf een blubberpad af en ik hoorde na 2 km gehijg. Ja tuurlijk, op kop lopen doe je niet zomaar, dan moet je wel wat in je mars hebben en dat zat er voor mij net niet in.

2e positie, vasthouden dan maar, af en toe even voorzichtig achterom kijken en ik zag de nummer 3 en 4 ver achter mij. Eerst een grote ronde, dan voorbij de finish zou het weer terug richting start gaan en dan weer een grote en kleine ronde. Het bos liet ik achtermij, de nummer 1 liep ver voor mij, die ging ik niet meer inhalen, maar je weet nooit of iemand het zwaar krijgt dus gewoon tempo er in houden.
_DSC0015 _DSC0016 _DSC0017 _DSC0018
Het strand op, langs het water, even een lint verkeerd genomen, dus vlak langs de waterlijn door. Strand weer af, grasveld over, dan weer een stuk pad, trekkersporen in het gras, uitkijken geblazen. En zo ging het de hele route, dit was nog eens een cross!.
Het pad weer op en daar een gebouwtje. Geen lint dus rechtdoor en ja hoor, na een dikke 100 meter liep ik tegen een kruispunt aan met lint, FOUTTTTTTTT.  SHIT , ^$%$^%^&%$^$@#@#$@, dat was ronduit $#@##*, Je zit verkeerd riep de knul mij toe, ja dat wist ik ook wel.
Dus rechtsaf, over een hobbel grasveld de heuvel op, ja shit daar kwamen nummer 3 en 4 halverwege op de heuvel. Dus gas………..   met nummer 3 naast me kwam ik bovenop de heuvel, wat nu?.

Ik stop, ik stap uit, stemmen in mijn hoofd, wat doe je? , doorgaan ? KAPPEN!. Nee toch proberen, dat kan in elke wedstrijd gebeuren, ik moet toch die 3 en 4 voor kunnen blijven ?.
Dus dan maar weer het bos in, en elke 2 minuten maar even achterom kijken, shit nummer 3 zit wel heel dichtbij, doorzetten Jan ,je kan het!!!. En daar beet ik mij vast, in die beker, die moest ik hebben.  Ik had het gisteren tegen de jongens gezegd!!, ik ga voor PRIJS!!, dus het moet kunnen en ik zag dat ik weer langzaam uitliep op nummer 3.

Dus niet te gek doen nu, ik voelde mijn hamstring wat, de afstand tussen nummer 3 was veilig dus niet te gek hard ging ik door.
Weer het strand over, richting waar het fout ging, ja nu was het pad afgezet met lint!, goed bezig zeggen we maar. En dan die heuvel nog een keer, een man met een fototoestel lag op zijn buik bovenop de heuvel in het gras. Die heuvel mag er van mij uit!, riep ik hem toe. Hij lachte, ha ja dat kan ik me voorstellen en gelukkig aan een klim komt ook een eind met de finish in zicht.

Handen omhoog!!. Dat is PRIJS !!!!.
_DSC0238
Tijd voor een lekker biertje met Marten

_DSC0267 _DSC0268 _DSC0280
en ……. de prijs uitreiking!!.

route
o
ngeveer 220 meter / 52 sec verkeerd en dus teveel gelopen.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *