Uithoorns Mooiste 5km wedstrijd

Gewoon weer eens een 5 km wedstrijd in een andere omgeving.

Een weekendje op familiebezoek combineer je dan met een wedstrijd. Uithoorns Mooiste.
Zoals we bij ons hier in Groningen het Schutrups Circuit hebben, hebben ze in de Bollenstreek en omgeving het Zorg en Zekerheid Circuit. Dat kwam mooi uit om zo ook een ander circuit te ervaren.
Grote drukte alom op een mooi Sportpark in Uithoorn. De keuze was snel gemaakt. Volgende week liep ik de 16,1 km in Apeldoorn dus was het nu tijd voor een kortere afstand.

Hoe hard ga je weg?. Proberen om onder die 18 minuten te finishen was mijn gedachte. Dat moesten dan ronde worden van 3:35 ongeveer had ik uitgerekend. Dus dan maar vol gas weg, achter een grote groep jonge gasten aan. Een leuke snelle ronde met rechte stukken. Ik voelde na 2 km dat ik het niet vol hield, ik moest de 1e vrouw voorbij laten gaan, aanhaken was helaas geen optie. Volhouden maar, na een stuk tegenwind was het na 3 km weer wat versnellen. De wind was weg achter de huizen dus kijken of we het tempo volhielden. Tijd om te kijken wat mijn eindtijd werd had ik niet, het was letten op mijn ademhaling om zo de jongen voor mij al doelwit te houden. Nog 1 km, versnellen om hem te pakken …… hij versnelde ook en zo was het dan maar door en we zien het wel.

Weer een ervaring rijker, wellicht dus eens vaker zo een korte afstand lopen, ik zag de 18:24 op de klok verschijnen en tikte tevreden af. Geen PR maar zo na mijn rustperiode in december, pas weer 2 weken volop trainen was dit een mooi resultaat richting mijn doel op 2e paasdag, een lage 37er op de 10km.
4e man in mijn categorie was toch ook een mooi resultaat?, 27e van de 185 mannen. Op naar Apeldoorn volgende week.

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *