Zeemijlenloop 26-10-2014

Na 2 weken van actieve rust, begin je dan de 3e week na je marathon weer je trainingen op te pakken. Dan kijk je voorzichtig naar je doelen voor de komende tijd. Dat wordt kijken hoe snel de 10 km gelopen kan worden in Scheemda op 15 november, daarna is het doortrainen om het jaar aftesluiten op 27 december in Blijham, een leuke halve marathon aan het einde van een mooi hardloopjaar wat begon met een blessure.
Dus dan kijk je na 3 weken naar een wedstrijdje, je moet toch ook tussendoor jezelf blijven prikkelen en wedstrijd gevoel op blijven doen.

Dus ging ik dit keer samen met Harald en Naanko naar Delfzijl. Gezien de prijzen en tijden van het vorige jaar hoop je dan dat je wellicht ook nog in de prijzen kan vallen. Marcel Stoffers, die was vorig jaar 1e M40, maar liep hij dit jaar ook mee? Dat weet je dus niet van te voren. Smorgen nog gesproken met oud trainingsmaatje Ad, het blijft altijd spannend wie je gaat zien bij elke wedstrijd, wie reist er af naar Delfzijl was de vraag vandaag.
Mijn beide zoons kregen ook al een beetje inzicht in de tijden die gelopen moeten worden door hun vader. “Hoeveel km ga je vandaag Pa?” was de vraag die ik kreeg voor het weggaan. “Oh, 11,1 km, dan binnen de 42 min”.
Dat was nog eens een tijd jongens, daar moet ik toch mijn best voor doen.

Na een 2 km warm gelopen te hebben op de baan, was het klaar voor de start. Gelijk haaks de baan af, voorzichtig in rap tempo. dik onder de 3±30 zag ik op mijn klokje, meeliften met Naanko was de gedachte vooraf, maar dit was toch echt nog te hoog gegrepen. Eigen tempo zoeken, het ging met met moeite, 3:35 min zag ik de 1e km onder mijn voeten doorgaan. Door, aanhaken want er was toch een lekkere wind, die ik zo tegen kreeg.
opy1opy2opy3
Daar zag ik Harald en Naanko gaan, Siemon Hinrichs zag ik daar tussen lopen. Die had er de gang in dacht ik, ik moest hem toch voor kunnen blijven ging het door mij heen.
1 De 1e ronde kwam in beeld, de 5 km ging in 18:46 en bij de doorkomst begreep ik Siemons tempo, hij deed maar 1 ronde. En door de 2e ronde in, welke positie zou ik hebben?, het leek wel gunstig en opeens zag ik achter mij Marcel Stoffers, hij zat in mijn categorie, aanhaken, maar dat ging maar even.
DSC03632DSC03633DSC03634DSC03635
Het leek of Marcel het door had, hij was een bekende in Delfzijl, althans, het publiek riep hem geregeld bij naam. de wind tegen, ik moet kunnen versnellen, ik dacht toch echt even aan die 1e prijs, deze 50 meter kost mij 20 euro ging het rond in mijn gedachten, kan ik nog?. Ik probeerde maar het lukte niet, de fanfare hoorde ik ik zachtjes verdwijnen achter mij. De baan kwam in beeld. Tijd ?
DSC_0394

Helaas jongens niet onder die 42 minuten, maar niet ontevreden over de finish.
Spannend is het dan wachten op de prijsuitreiking. Was er nog een prijs?. Harald was overtuigd van wel, Naanko gokte een 2e prijs, het bleef spannend. Met foto toestel in de aanslag maakte ik foto’s, van Wubbe SAMSUNG CAMERA PICTURES, van  Harald SAMSUNG CAMERA PICTURES, van Naanko SAMSUNG CAMERA PICTURES, van Renate SAMSUNG CAMERA PICTURES

en uiteindelijk moest ik mijn fototoestel afgeven om zelf ook het podium te beklimmen.
DSC_0444Geweldig toch om zo met al die Aquilo loopmaatjes op de foto te gaan?. aquilo
Trots met een mooie 2e prijs M40 met een heuze beker en bosbloemen richting huis.
SAMSUNG CAMERA PICTURES uitslag

Related Images:

3 reacties

  1. Leuk geschreven jan ,ik deed mee met de bedrijven loop .mocht daar ook niet staan .Maar voor mij een thuis wedstrijd en dus vooraan staan 1rondje was voor mij ook genoeg vandaag .2dagen helpen opbouwen kost kracht en gisteravond om 8uur was alles weer opgeruimd.Ik volg je site en ben jaloers op je marathon tijd. Loopse en tot een volgende keer. gr siemon

  2. Dank je Siemon, dacht ff echt dit gaat niet goed, die verrekte Siemon loopt me eruit :). Was leuk je weer te zien. Prachtig goed georganiseerd hoor deze loop. Mooi te lezen dat jullie ook dit jaar weer een mooie groei hebben. TOP!. Tot de volgende wedstrijd :)!.

  3. Mooie wedstrijd is dit inderdaad. Ik heb hem vorig jaar gelopen, maar was mijn horloge vergeten. Ik weet nu tenminste dat de afstand echt klopt en zelfs iets langer is. Heb hem in 42.48 gelopen, denk dat ik mijn tussentijden wel een beetje kan vergelijken met die van jou. Mooie website met veel info en links trouwens 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *