20-9-14 Klenckeloop 10km

Vlak voor de Marathon, de laatste wedstrijd, de zenuwen gieren door je keel. ??, Ja tis nu eenmaal zo. Ook is er wat druk, er wordt naar je gekeken, wat doet die Jan ?, is ie nu echt in vorm?. Ja dat heb je nog eens extra als trainer van Av Aquilo. Dus dan maar een snelle 10 km wedstrijd uitkiezen. Naar Zeijen ? neee, daar loop je over een bospad, naar de Hummel in Zuidhorn ?, nee, toch aardig wat bochten en het is niet de hoofdafstand, dus als je dan snel loopt dan heb je ook nog eens geen prijs.

Dus op naar Oosterhesselen, voor de Klenckeloop. Een 2tal snelle rondes. dat moest hem worden, mijn 1e 37er. Ja ergens houd het op als je ouder wordt. En nu in mijn 4e jaar hardlopen weet ik ook dat die 37er het eindpunt kan zijn. Sneller dan ergens in de 37 minuten zal ik denk niet worden. Dus in combinatie met die mogelijke Marathon onder de 3 uur moet dit vandaag kunnen.
Gisterenavond dan toch nog maar even een paar uurtjes naar de Sauna in het dorp. Even met de benen omhoog in de houtgestookte Mammaloe wagen. En dan s’morgens, wat eet je dan?. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik onderweg wat kwijt moest, kramp in mijn darmen kreeg, dus dat zou mij vandaag niet gebeuren. Dus s’morgen 1 snee witbrood met jam, daarnaast alleen een banaan en maar een 2 tal bidons met maltodextrine, zo kreeg ik toch mijn koolhydraten binnen. De hele ochtend gierden de zenuwen al door mijn lichaam, het scheelde, ik kon er goed van naar de wc. En zo reed ik weg naar Oosterhesselen, waar Joeri van SQM de start al had klaarstaan.
Het was gelijk bij het binnenlopen een leuke ontmoeting met Jannes Dolfing, een 1e prijs werd het niet voor mij wist ik, Jannes was een aardig stuk sneller meestal.
Dus inlopen geblazen, het pad op richting het bos, ik liep op met Reinder de Jonge, Reinder was ook veel sneller maar zat in de 50+ categorie.

Nog even mijn haren natmaken want het was warm ….. Start.

P1090999 P1100001

Tempo 3:45 min/km, de 1e km ging in 3:40, iets te snel, dus in de gaten houden, doorgaan maar door de bomen was het lastig te zien hoe hard ik liep, de GPS had er moeite mee. Dus dan maar proberen tempo vast te houden.
P1100125
Ik had een mooi richtpunt, Jannes liep een 100m voor mij dus was het zaak niet hem te ver laten uitlopen. Na de 1e ronde werd het rustiger voor mij en kon ik mij helemaal richten op Jannes. Hij kwam iets dichterbij maar ik had het zwaar, door de temperatuur leek het of mijn hoofd op knallen stond. Hij liep weer uit, ik keek nu bij elke km naar mijn totaal tijd, rekende er het aantal kmers bij en zag dat het net moest kunnen. De 37:30 zat er niet in, maar die sub 38 moest ik toch kunnen halen.
Ik zag Jannes nog iemand inhalen. Het bleek Harrie Pot van de Runners te zijn die begon te wandelen, dus inhalen dacht ik bij mij zelf. Harrie begon echter weer te rennen en inhalen was er niet bij. Daar was dan de laatste 500 meter, de eindsprint was al lang ingezet, bij de 8 km had ik al alles op alles gezet. Ik kwam naast Harrie, Hij haakte aan, ik hoorde hem hijgen, ik dacht weer aan de wedstrijd in Jemgum waar ik op de eindsprint het verloor.
P1100404 P1100405 P1100406
Het lukte mij nog aan te zetten, keek op mijn horloge en kwam juichend over de finish!.
DSC02469
Doel gehaald, 37:49 min en als slagroom op de taart bleek ik ook nog 3e M40+ te zijn!. Dan ben je toch weer onwijs blij met zo een bos bloemen en envelop!. Organisatie …… BEDANKT!!.

006  SAMSUNG CAMERA PICTURES  003
uitslag

Related Images:

2 reacties

  1. Jan, volgens mij bedoel je Reinder de Jonge i.p.v. Reinder Hollander. Laatst genoemde is lid van de AV Aquilo zowel loper als regelneef.
    Nogmaals een mooie tijd!

    Mario.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *