Weg met die smoesjes

 

ce62fb07-047d-4f61-9742-6dadc710374b_winterloop1

Ben jij een loper die het er in de winter vaak bij laat zitten? Kou, nat, glad, vroeg donker, het zijn de bekende omstandigheden voor een oneindige reeks van smoezen. Gooi ze dit jaar de deur uit.

Ja maar… Ik raak makkelijk geblesseerd.

Koude spieren zijn kwetsbaar, zeker weten, maar waarom zou je met koude spieren op pad gaan? Uiteraard moet je je eerst goed aankleden. Voldoende laagjes is het advies, van goed ademende materialen, maar kleed je zeker ook niet te dik aan. Binnen tien minuten ben je normaal gesproken een stuk warmer en kunnen soms je handschoenen al weer uit.
Zorg in ieder geval voor 3 lagen kleding!. Zo blijf je warm.

  • Ondershirt, thermohemd
  • Hardlooptrui/sweater
  • Windjack/jasje

Doe eventueel eerst thuis een warming-up: ‘De soepelheid van je spieren hangt af van je lichaamstemperatuur en de doorbloeding, en niet zozeer van hoe koud het buiten is. Opwarmen kun je ook gewoon thuis doen, tussen de schuifdeuren. Zet de bloemenvaas aan de kant, zwaai wat met de armen en de benen, doe wat zonnegroetjes en sluit af met een paar rustige versnellingsloopjes op de plaats.’

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *