Citylauf Leer 1-09-2013

Na de loop in Schortens Duitsland was het maar even zoeken naar een andere leuke loop dichtbij in Duitsland.
Vlakbij, in Leer, het was ook een leuke loop volgens Koos.
Renate gaf aan hier ook te gaan lopen en dan de halve marathon. Gezien de afstanden die ik de laatste tijd had gelopen, de komende Damloop van 16,1 km in het vooruitzicht, zou een halve marathon wel goed passen. Zeker om te kijken hoe het nu ervoor staat met de gesteldheid.
De afgelopen week lekker kunnen trainen, op woensdag nog een interval training met totaal 19 km afgewerkt. Met een halve marathon zou ik deze week zelfs weer eens op een 80km uitkomen. Kijk dat ging dan weer eens ergens op lijken. Renate bood spontaan aan dat ik wel meekon rijden vanaf Bunde. En zo reden wij samen naar Leer. Even een plekje zoeken en toen gauw inschrijven, de halve ? ja Renate deed toch ook de halve na even wat twijfelen. Weer terug naar de auto, omkleden, wat inlopen, richting start, want het was inmiddels al 14:20 uur. En daar bij de start was dan ook Koos, een halve ? Nee niet voor Koos op dit moment, hij ging lekker boemelen op de 10km zoals hij het zelf noemde.
Waar ga je op weg dan Jan? was de vraag van ook Koos. Gisteren nog contact gehad met coach Berthold, hij adviseerde lekker te gaan lopen, gezien mijn vorm zou een 39:30 op de 10 mogelijk zijn dus maar weggaan op 41 min, zeg maar 4:06- 4:09 om zo rond de 1:27-1:28 uit te komen, dat moest lukken.
Dus daar gingen we, na met een echt dienstpistool weggeschoten te zijn. (de loop was georganiseerd door de Politie). Eerst een ronde van 1,1 km en hierna wel 8 rondes van 2,5 km.


840_0854_114996_screen_OZ
 IMGP8203_ji
Hoe verzin je het dacht ik nog.
Na de 1e ronde dacht ik nog, wel een leuke loop voor het publiek, terrasjes naast het parkoers, je ziet de lopers 9 x voorbij komen, maar ja, mijn supporters waren er niet bij dit keer. Er stond ook nog een hoop wind, na de 1e grote ronde was ook de 10 km van start gegaan, je kon het gelijk merken op het parkoers, goed mijn blik vooruit, om zo op het juiste moment andere lopers voorbij te kunnen gaan, het was geregeld even versnellen om niet net in een bocht een groepje langzamere lopers voor je te hebben.
Bij het verlaten van een parkje, met wat opstakels, zag ik een mogelijkheid om iets het parkoers te snijden. Effectief lopen, goed voor je uitkijken naar de volgende bocht, dat is wat ik mijzelf al wel had aangeleerd. Zo volgde ik in de bewuste bocht niet te pilonnen op de weg, maar sneed de bocht iets af wat na 8 rondes toch wel wat meters opleverde.
Het ging goed, goed ? , het ging echt goed, ik lapte Koos op zijn 10km met een ronde, ik hoorde hem het ook zeggen tegen een andere loper, hij loopt goed!, ja zo voelde het ook. Weer een km in 4:03 min, zo zag ik verschillende kmérs voorbij gaan op mijn horloge. Bij de 14 km maar weer een gelletje en net zoals bij de 7e km gooide ik de lege verpakking netjes voor de voeten van een dienstdoende politieagent, nu mocht het toch ? ja wat moest ik er anders mee, dit leek mij de netste oplossing. Hij keek mij enkeld aan en bij de laatste ronde zag ik de 2 lege verpakkingen nog voor zijn voeten liggen. Ik rekende, rekende en rekende nog eens, 1:23 ? waar kwam ik ergens op uit ? oke ?, het ziet er naar uit dat ik wat meters mis, maar dan nog? en ik finishte zo blij als bij mijn eerdere halve marathon dit jaar. IMGP8829_ji  400m miste ik, ja dat was logisch dacht ik nog, 8 x een 50 meter en je hebt 400 meter.
Ik ben er weer dacht ik nog, de stramme spieren lijk ik kwijt te zijn, lang leve de drankjes met magnesiumcitraat die ik de afgelopen 2 weken veelvuldig heb ingenomen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Deze tijd begint er weer op te lijken!. Tijd voor een duitse gele jongen!.
uitslag

 

 

 

 

Renate haalde bij de dames nog een mooie 2e plaats met 1:32:04 , goed voor het podium.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Related Images:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *