Run Winschoten 10km 8-9-2012

Elk jaar is de 2e zaterdag in september een feest in Winschoten.
Dan wordt er de Run gehouden, nederlands oudste ultrarun 100km. In 2004 had ik hier meegedaan met de marathon, maar was ik halverwege uitgestapt.
Vorig jaar had ik met de Gemeente Oldambt meegelopen in het estafetteteam 10 x 10 km. Tevens was er de mogelijkheid om hier 5 rondjes te lopen, de 50 km.
Verschillende loopmaatjes van AvAquilo deden hier dan ook aan mee, waaronder mijn trainster Bernadette Schuurman.
Maar vandaag was het dubbel feest, Marian en ik waren vandaag precies 17jaar getrouwd.
Ik had lekker getraind de afgelopen weken en s’morgens moest ik eerst nog even werken in de Sporthal en was zodoende al om 6 uur aanwezig.
p1080017
Om een uur of 9 ontmoette ik bij mij in de Sporthal heel leuk Gerard Pijnenburg, die hier vandaag zijn 1e 100km ging lopen, Gerard kende ik van de door mij georganiseerde AfsluitdijkRun waar hij had mee gelopen. Het was een leuke ontmoeting zo vlak voor zijn 100km wedstrijd. Rond 10:15uur was het de start van de 50 km en uiteraard moest ik even mijn werkzaamheden staken om mijn trainster Bernadette en Aquilo  loopmaatjes aan te moedigen en natuurlijk ook Rene Jansen uit Scheemda, oud collega van mijn broer. Ook Boele die ik via twitter kende stond klaar voor zijn 1e 50km.

p1080022 p1080032

Ik maakte nog gauw een foto van hun voordat ik hun luid toe klapte na het startschot!.Na 12 uur zat mijn werk in de Sporthal erop en kon ook ik echt gaan genieten van de Run en alle sfeer eromheen.
Het was al een gezellige drukte voor de Sporthal waar de wedstrijd in volle gang was.
Ik zocht mijn teamgenoten op, dit jaar liep ik mee met het team van de noordelijke radiozender SimoneFM, ik mocht als 6e starten rond een uurtje of 14:20 uur.
Marian was inmiddels ook gearriveerd en na een gezellig gesprek in de dubbeldekker van SimoneFM maakte ik mij op voor mijn 10km wedstrijd.
p1080037
Het was echt onwijs gezellig zo bij de Start-Finish, collega’s, AvAquilo lopers, kennissen, bekenden, kinderen die mij toeriepen: “Vader van Luke succes”, het was een en al genieten van de sfeer. Lopers kwamen binnen en vertrokken, Bernadette kwam langs die ik nog even moest toejuichen in het voorbijgaan.
p1080034

Gerard zag ik nog net langskomen terwijl ik in het startvak wachtte op mijn binnenkomende teamgenoot, ik  kletste hem de hand: “ik loop zo een stukje met je mee hoor”.
start1
He!!, opletten Jan, daar was je teammaat en terwijl ik snel naar het hek schoot om hem aantetikken was daar mijn 10km begonnen.

Weg, linksaf het park in, hier krijg ik een verversingspost dacht ik, goed kijken om een spons te bemachtigen, dat was mijn enigste gedachte tijdens deze 10 km, weg op 39:30 minuten en zoveel mogelijk sponzen op mijn hoofd uitknijpen, want warm dat was het zo rond 14:45 uur.
Het lukte mij om geregeld van kinderen langs de kant een spons te bemachtigen, dit was lekker, maar ook weer niet teveel dacht ik, want het Tshirt zeiknat is weer zwaarder meelopen dacht ik nog.
Toch was het ook nog opzij springen voor kinderen die mee renden met een andere loper voor mij, UITKIJKEN…  riep ik, ja ik kon het ze ook niet kwalijk nemen, ze bedoelden het goed. Omhoog linksaf, over de Kloosterbrug en zo de Hoetslaan op die bekend stond om het valsplat, ik kon goed mijn tempo houden hier en had er niet echt last van.

dx_6775sm dx_6776sm dx_6777sm dx_6778sm
dx_6779sm dx_6780sm dx_6781sm

De Grindweg, waar waren de mensen die de verversingspost bedienden?, niemand die mij een spons aanreikte en ik kon net om een loper heengraaien die hier voor de bak uitgebreid zich stond te wassen, zo leek het. Linksaf richting nieuwe brandweerkazerne, hier was mijn opdracht zwaaien, want daar stond mijn oud collega Be met zijn kleinkinderen en zijn videocamera. En natuurlijk gas erop dacht ik  bij mijzelf, hij had mij in de gaten en ik riep hem nog toe : “precies op schema”.

[embedplusvideo height=”507″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/E9dOuve9SQU?fs=1&start=73″ vars=”ytid=E9dOuve9SQU&width=320&height=253&start=73&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep2985″ /]

He, opeens was daar Tom, op Luke zijn fiets zag ik, he jammer waar was Luke dacht ik, had ie mij nog gezien? , achteraf bleek van wel, maar hij kon zijn vader niet inhalen en bijhouden kreeg ik later te horen.
En door, schema vasthouden, onder de 4 min/km, het ging lekker voor mijn gevoel, geregeld hoorde ik, he Jan, he Jandeloper, ik heb niets aan met JandeLoper erop, lachen dacht ik. Onder de linten door in de Engelkenslaan, prachtig versiert altijd hier, ging het linksaf tussen het Sterrebos, hier zat op hoek Pauline, zo had ze mij verteld, “He opletten” riep ik haar toe en ik werd nog net nageroepen. 8,5 km gehad, versnellen, dit was waar ik steeds versnellingen voor trainde zo had Berthold mij afgelopen zondag nog verteld, versnellen en een eindsprint, dan moet dat gewoon kunnen dacht ik, rotonde bovenlangs, de ideale weg had ik steeds gezocht op mijn wedstrijd, elke meter telde immers, 39:30 zag ik op mijn horloge en ik zette alles op alles en knalde mijn laatste energie eruit 3:17 min/km waren mijn laatste meters!.

anderefoto1 anderefoto2 anderefoto3 anderefoto4

En met een snelheid van 17 km p/u zijn deze mooie foto’s gemaakt door Serge van Anderefoto.nl
Eindtijd 40:07
Wat een gevoel heb je dan, blij?, ja net die paar seconden boven die 40 min, maar toch blij hoor, want warm was het zeker.

p1080042
En na een omhelzing van Marian, was het lekker douchen, genieten van de Run, een terrasje opgezocht bij de rotonde, daar kwam Gerard weer, we juichden hem toe, wat een prestatie, ik had het gehad en hij liep nog zijn rondjes, op weg naar zijn 100km.
Na een gezellig eten met de kinderen bij de pizzeria was het weer tijd om terug te gaan naar de Sporthal zo hadden we afgesproken, even gezellig nog een borreltje halen.
Even kijken hoor op internet, Gerard loopt nog, we moeten hem toch even binnen juichen.
Voordat ik het wist was hij daar, gefinished in 11uur 14min en 21sec, ongelooflijk wat een prestatie, ……. wat een dag!, 17 jaar getrouwd!!.

Related Images:

4 reacties

 1. Hallo Jan mooie tijd heb je gezet zaterdag, en wat een leuke site.
  Ik kom vast nog eens weer op je site kijken leuk verhaal ook zo beleef je de run nog een keer.
  Het was een mooie dag, en zo te lezen voor jou best een lange dag ha ha.
  Groetjes Anje van Gijssel

 2. Hallo Jan wat een leuke site ik sprak jou bij de start en liep ook voor Simone FM.
  Je hebt een leuke tijd gelopen zaterdag, en er een mooi verhaal van gemaakt.
  Het was een leuke run.
  Ik kom zeker nog eens weer op je site kijken, en anders zie ik je vast wel weer een keer bij een andere run.
  Succes met de totellaufe.
  Groetjes Anje van Gijssel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *